Stress ned med en tur ut i naturen

søndag 12 april 2015 0 Permalink 0

Noen ganger er det deilig å bare kunne være. Ta en pause fra alt som heter burde, skulle og ‘måtte’. Bruk heller tiden til å koble av og stresse ned. Det er faktisk helt essensielt å tillate seg selv dette i en ellers hektisk hverdag. Og det er selvfølgelig godt for både kropp, sinn og sjel.

Derfor oppfordrer jeg deg til å ta en tur ut i naturen. Det er virkelig den beste måten å koble av. Enten det er med en fjelltur, skogstur eller en tur til parken. Valget er ditt, men det viktigste er at du tar turen utenfor døren, og aller helst i et rolig tempo. Du har ingen unnskyldning, for dette kan gjøres i all slags vær. Solen trenger ikke skinne for at du skal bevege deg utenfor hjemmet. Bare pass på å kle deg etter været, så skal du se det er like deilig å gå i regnet. Kanskje til og med bedre, om du velger å nyte det fremfor å huffe deg. Da kan du faktisk få en helt unik opplevelse ut av det.

Mølen i sterk vind

Bildet er tatt på Mølen i Vestfold. Det var ikke ett menneske å se på hele turen, på grunn av all vinden den dagen. Men for en tur! Det er virkelig spesielt å se vannet og naturkreftene på en dag som denne. Hvor vinden er så kraftig og river opp bølger så store som fjell. Rett og slett en forfriskende, deilig tur!

Som sagt, ta turen ut og opplev naturen på en helt ny måte. Ikke jogg, stress eller gjør noe. Bare gå rolig i minimum 20 min, bruk alle sansene og sug inn alle inntrykkene. PS: Husk å sett mobilen på lydløs, så du kan gå uforstyrret. Eller enda bedre, la mobilen ligge hjemme. Når du kommer tilbake vil du føle deg avslappet, ha ny energi og forhåpentligvis ble du inspirert på veien. God søndag og god tur (uansett vær)!

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *