Oppskrift: Brød uten mel

torsdag 02 april 2015 0 Permalink 1

Dette er et veldig deilig brød som ikke inneholder mel. Det har lite karbohydrater og mye proteiner. En veldig sunn og god erstatning til vanlig brød. Det beste er at det tar under under 10 minutter å hive det hele sammen! Ikke trenger det å heve heller. Så nå har du ingen unnskyldning for ikke å bake brødet ditt selv.

Alt du trenger til en passe stor brødform er:

  • 8 egg
  • 1 boks crème fraiche orginal (ikke lett-varianten)
  • 6 ss linfrøolje (eller solsikkeolje)
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g gresskarkjerner (kan erstattes med solsikkekjerner eller andre nøtter/frø)
  • 100 g knuste linfrø
  • 80 g sesamfrø
  • 120 g kruskakli
  • 5-10 g bakepulver

Ingredienser

Sett ovnen på 180 grader. Ta frem en medium bolle, en stor bolle, kjøkkenvekt og stavmikser. Vei opp solsikkekjerner og gresskarkjerner, dette skal knuses i stavmikseren. Hell dette over i den store bollen. Vei deretter opp resten av de tørre ingrediensene og bland godt sammen.

PS: Gresskarkjernene kan erstattes med solsikkekjerner. Om du ikke ønsker å knuse solsikkekjernene, så kan du la være. Da blir brødet grovere og du sparer litt mer tid. Personlig foretrekker jeg dem knust, da jeg liker konsistensen på brødskivene bedre slik.

kverner frø og blander ingredienser

Tilfører linfrøolje i blandebollen

Ha egg, crème fraiche og solsikkeolje i en medium bolle. Bland dette godt sammen. Hell så den våte blandingen over i den tørre blandingen. Rør det hele godt sammen med en slikkepott eller lignende. Pass på å rør godt opp fra bunn, slik at det ikke ligger igjen tørre partier. Du skal sitte igjen med en ganske fuktig blanding. Ta frem en passe stor brødform og smør den inn med formfett eller smør. Aller helst ekte smør. Hell så brøddeigen over i brødformen. Sett deretter brødformen inn i den forvarmede oven (180 grader). Sett timer på 1 time. Jeg lar den gjerne stå noen minutter over, men dette er individuelt fra ovn til ovn. Så følg med når tiden nærmer seg og prøv deg frem. Brødet skal være ganske sprøtt på toppen, hvis ikke ender det med at det blir for fuktig i midten.

slenger sammen et brød

Hjemmelaget brød

nybakt brød klar til å spise

 

Voila! Her har du hjemmelaget brød som gjør deg god og mett. Benytt sjansen til å smøre deg noen rykende ferske brødskiver, gjerne med varm eggerøre eller noe annet godt. Vel bekomme! Og husk at brødet bør avkjøles godt på benken før du putter det i en brødpose. Det kan godt oppbevares på benken, men vil holde seg noe lenger i kjøleskap.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *