En bedre helse med bedre kosthold

Matvarer

Vi er helt avhegig av å spise, vi trenger jo tross alt mat for å overleve. Derfor går store deler av livet med til å spise. Likevel er det svært få som er bevisst hva de putter i seg på daglig basis. Dette syntes jeg er veldig urovekkende, siden det har så utrolig mye å si for både kropp, sinn og ikke minst helsen. Et riktig kosthold kan gi deg jevn energi gjennom en hel dag, gi økt overskudd, styrke immunforsvaret, gjøre kroppen basisk, forebygge livsstilssykdommer og være betennelsesdempende. Mens feil kosthold kan bidra til mange opp- og nedturer i løpet av dagen, som bidrar til økt søtsug og igjen fører til dårlige valg. I tillegg stjeler det energi, ødelegger syre/base-balansen i kroppen, svekker immunforsvaret og gir økt betennelse i kroppen. Dette bidrar igjen til dårlig helse og kan forårsake alt fra dårlige vaner, liten selvkontroll og nedstemthet, til livsstilssykdommer og kreft. Så hvorfor ikke være bevisst noe som kan påvirke livet ditt i en så stor grad? Det er valgene du tar idag som påvirker morgendagen.

Grønnsaker i kjøleskapet

Jeg kan med en gang si at jeg er over middels opptatt av kosthold. Dette er grunnen til at jeg har blitt svært bevisst hva jeg putter i meg, men enda viktigere hva jeg ikke putter i meg. Noe av det jeg bevisst har kuttet ut i livet mitt, er sukker og hvetemel. Dette er verstingene som virkelig bidrar til dårlig helse, lite energi og ikke minst livsstilssykdommer. Når hvetemel blir blandet med vann, så blir det tross alt til lim. Akkurat slik oppfører det seg inne i kroppen også. Det gjør virkelig mer skade enn det gjør nytte. Sukker er like ille. Det er tross alt tomme kalorier som ikke har noe for seg. Det kommer mer og mer frem at dette er som gift for kroppen, og at det er dette som gir næring og påfyll til kreftceller. Så tenk deg godt om. Er det virkelig verdt å dytte innpå med disse helseskadelige produktene? Spesielt når det finnes så mange gode alternativer som er bra for både kropp, sinn og helse?

gode matvarer

Kostholdet er det absolutt første du bør gjøre noe med om du ønsker en positiv endring i livet, som blant annet: mer overskudd, bere humør, jevnere energi og bedre helse. Det betyr ikke at du må nyte mindre mat eller at du må kutte ut alle godsaker. Med et riktig kosthold kan du likevel spise deg mett og det finnes mange gode alternativer til godsaker uten tilsatt sukker og hvetemel. Det gjelder å være åpen, se nye muligeter og lete etter gode alternativer. Det viktigste er å få i seg ren og naturlig mat, uten for mye e-stoffer, som er godt for helsen og godt for deg. Det mye god mat, kaker og søtsaker som enkelt kan lages fra bunn, uten sukker og hvetemel.  Og fordelen med dette er at du selv vet hva det inneholder og hva du putter i deg. Ikke trenger det å ta så mye lengre tid heller. Om du virkelig ønsker en forandring, start i det små. Bli mer bevisst hva du putter i deg, men enda viktigere, hva du ikke putter i deg. Gjør helsen din en tjeneste og ta bedre valg fra idag.

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *